Skip to content

9000 de Euro a platit PAID pentru o casa din chirpici distrusa prin alunecare

6 Octombrie 2011

Marius Bulugea , presedintele PAID.


Alunecarea de teren din localitatea Motca a dus la distrugerea casei din chirpici a unei batrane, de 88 de ani, care a fost despagubita cu aproximativ 9000 de euro.

In localitatea Motca exista 1.744 de proprietati, dar au fost incheiate doar 67 de polite de asigurare obligatorie pentru locuinte si alte 150 facultative, ceea ce inseamna ca doar o mica parte din casele din localitatea respectiva sunt asigurate.

In prezent, PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale) gestiona 75 de dosare de dauna avizate si achitase un numar de 32 de despagubiri in valoare de 290.000 de lei, dintre care si cea din Motca pentru daune totale.

In ceea ce priveste situatia politelor in vigoare, la data de 2 octombrie, in portofoliul PAID erau 791.728 de polite, in scadere fata de 15 iulie anul curent cand erau aproximativ 830.000. Dintre acestea, 482.151 de polite, erau incheiate pentru cladiri de tip A si 309.577 de polite, pentru cladiri de tip B. De asemenea, 485.158 de polite au fost incheiate in mediul urban si 306.570 de polite, in mediul rural.

Cifrele arata o scadere a portofolilui de polite emise de PAID, intrucat o buna parte din contractele care si-au incheiat valabilitatea, incepand cu data de 15 iulie 2011, nu au fost reinnoite sau proprietarii au ales sa cumpere asigurari facultative.

Prima de asigurare anuala este de 10-20 de euro, in functie de tipul imobilului, si acopera daune cuprinse intre 10.000 euro si 20.000 de euro.

Companiile autorizate sa vanda polite de asigurare obligatorie sunt cei 13 actionari ai Pool-ului, respectiv ABC Asigurari, Astra Asigurari, ARDAF, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins Romania, Generali, Grawe Romania, Groupama Romania, Platinum Asigurari si Uniqa Asigurari.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: